Allegro Polecam: podziel się ofertą i zgarniaj nagrody

July 22, 2020 at 10:00 AM CEST

Allegro Polecam to nowy program afiliacyjny dla tych, którzy lubią dzielić się świetnymi ofertami - teraz dostaną nagrody pieniężne za polecanie. Uczestnicy programu  mogą budować swoją pozycję ekspercką dzięki rekomendowaniu interesujących produktów znajomym i społecznościom.  Korzystanie z rekomendacji i opieranie się na wiedzy bardziej doświadczonych znajomych przy zakupach będą świetnymi źródłami inspiracji i satysfakcji.

- Polecanie produktów znalezionych w internecie może być zabawą, hobby ale także częścią stylu życia. Postanowiliśmy ułatwić to klientom Allegro, którzy chcą polecić innym świetną ofertę znalezioną w serwisie. Dlatego uruchamiamy program “Allegro Polecam”, w którym każdy może nie tylko polecać oferty z Allegro, ale jeszcze na tym zarabiać - mówi Damian Zapłata, członek zarządu Allegro. - Rekomendacje ofert mogą być publikowane w sieciach społecznościowych, a także na forach i grupach dyskusyjnych, które mogą być skarbnicą wiedzy. Nowy program Allegro nagrodzi prawdziwych guru społeczności w różnych kategoriach, takich jak moda, kosmetyki, elektronika, części samochodowe, gotowanie, sprzątanie, książki, sport i wiele innych, a więc wszędzie tam, gdzie rekomendacja jest cenną wskazówką dla tych, którzy szukają najlepszej opcji - dodaje Damian Zapłata.

Z programu skorzystają również sprzedawcy oferujący polecane produkty. Ich oferty dotrą do większej liczby klientów zainteresowanych konkretnym produktem z danej kategorii, co zwiększa prawdopodobieństwo sprzedaży.

Klient uczestniczący w programie może łatwo polecać produkty. Po prostej rejestracji na stronie http://polecam.allegro.pl wystarczy kliknąć przycisk „Udostępnij” w danej ofercie, aby utworzyć indywidualny link i umieścić go w swoich kanałach. Gdy ktoś kupi produkt, korzystając z linku polecającego, osoba polecająca otrzyma nagrodę pieniężną od Allegro (20% prowizji zapłaconej Allegro przez sprzedawcę). Będzie tak również w przypadku, gdy ktoś zdecyduje się na zakup innego produktu z tej samej kategorii. Link pozostaje ważny tak długo, jak oferta jest aktywna, ale aby otrzymać nagrodę, między kliknięciem linku a dokonaniem zakupu mogą upłynąć maksymalnie 24 godziny.